Saturday, May 23, 2009

First week p kuliah...

Hehehe... Akhirnya, fifa tahu juga pengalaman ddk dlm bilik kuliah... Mcm2 yg dipelajari sihh... Bukan dari lecture je tp dari student tu sendiri... Muahaha... Pelik2 n mcm2 perangai yg fifa jumpa dkt matrik ni... Ni la kehidupan kan ?


Erm... Kalau nak tahu... Time dlm bilik kuliah tu, mcm2 bunyi kita boleh dengar... Bunyi dari suara lecture tu memang la wajib... Tapi... Byk diiringi dgn bunyi2 lain.... Misalnya ? Hehehe... Bunyi calculator jatuh... Bunyi buku2 jatuh... Bunyi org sedawa pun ada tau !!! Hohoho...


N dlm happy2 p kuliah ni... Fifa ada pengalaman yg x berapa best juga... Nak tahu apa ? Calculator fifa kena curi laaa... Benci + Geram btl !!! Tapi last2 fifa redha je... Nak buat mcm mana... Benda dah berlaku... Yg fifa mampu sekarang ni ialah berdoa supaya org yg buat tu supaya insaf je laa... Dah la time awal2 dkt matrik ni byk pakai duit... Calculator pula hilang... Aduhai... Sabar je la...

Saturday, May 16, 2009

Minggu Orientasi...

Minggu yg amat memenatkan !!! Letih lorh... Bayangkan... Tidur pukul 12.30 mlm n kena bgn pukul 3.00 pagi... Perghh... Time tu kepala mmg dah terlebih berat... Ngantuk sih !!! Muahaha... But fifa still hadapi minggu orientasi tu dgn happy... Ngee...

Nak tahu apa pengalaman fifa ? Hehehe... First day sampai dkt matrikulasi tu mcm biasa la... Daftar, tangkap gambar , kemas2 bilik n buat temuduga sikit dgn kwn2 sebilik... Hohoho...
Second day n seterusnya... Pagi2 fifa bgn n berkumpul, lps tu p surau n buat senaman pagi... After that, dgr taklimat n ada satu hari tu fifa kena mandi lumpur... Hohoho... Buat rawatan muka n badan secara percuma... Perghh... Lps tu mula la susah nak basuh baju... Kih4

N akhirnya semuanya dah pun berlalu... Seminggu dah berlalu sihh... N next week dah nak start kuliah... Teruja + Takut pun ada !!! Walauapapun... Doakan fifa k !

Thursday, May 7, 2009

Shopping.....

Hehehe... Hari ni fifa p shopping dgn parents... Maklumlah hari Isnin nnti dah kena p matrik so kenalah membeli-belah brg2 yg perlu dibawa...


Erm... Penat laaa... Mcm mana la ada org yg boleh ber"shopping" sampai berjam-jam... Kagum btl dgn diaorg... Hehehe...



Haa... Kalau nak tahu... Time fifa p shopping tu, fifa tercicir senarai brg yg fifa tulis dkt kertas kecil... So, apa lagi... Fifa pun tawaf la kejap tempat2 yg fifa lalu tadi... Huahuahua... ( Mcm2 ragam btl fifa ni kan ? ) Akhirnya setelah selesai tawaf fifa pun jumpa la kertas kecil yg tersadai di atas lantai... ( Ishyy... Siapa laa tuan empunya kertas tu yer... Hohoho... ) Lps tu dgn muka yg x bersalah fifa pun kutip la kertas tu... Hehehe...



Kesimpulannya... Fifa ni adalah seorg bdk yg baik sbb mengutip kertas yg ada di atas lantai... So, contohilah fifa ni ye... Huhuhu...

Tuesday, May 5, 2009

Tamat PLKN akhirnya...

Erm... Setelah hampir sebulan lebih fifa dkt kem PLKN akhirnya fifa keluar juga akhirnya... Kali ni fifa keluar utk selama-lamanya coz fifa dpt pelepasan awal... Nak tahu mcm mana ? Fifa dpt tawaran utk melanjutkan pelajaran... So, sbb tu fifa dpt keluar awal...


Tapi... Time nak berpisah dgn kawan2 tu, fifa sedih sgt2... Terutama sekali dgn kwn2 yg satu bilik dgn fifa... x sangka bila dah keluar PLKN ni byk yg fifa pelajari... Kalau dulu fifa x suka sgt duduk dkt kem PLKN tapi sekarang semuanya dah berubah... Sekarang, fifa dah semakin matang kot... Byk perkara n pengalaman yg fifa pelajari time dkt PLKN... Thx buat cikgu2 yg byk mencurahkan ilmu time fifa dkt sana... Hehehe... Luv u all n jasa kalian semua x kan fifa lupakan...