Saturday, May 23, 2009

First week p kuliah...

Hehehe... Akhirnya, fifa tahu juga pengalaman ddk dlm bilik kuliah... Mcm2 yg dipelajari sihh... Bukan dari lecture je tp dari student tu sendiri... Muahaha... Pelik2 n mcm2 perangai yg fifa jumpa dkt matrik ni... Ni la kehidupan kan ?


Erm... Kalau nak tahu... Time dlm bilik kuliah tu, mcm2 bunyi kita boleh dengar... Bunyi dari suara lecture tu memang la wajib... Tapi... Byk diiringi dgn bunyi2 lain.... Misalnya ? Hehehe... Bunyi calculator jatuh... Bunyi buku2 jatuh... Bunyi org sedawa pun ada tau !!! Hohoho...


N dlm happy2 p kuliah ni... Fifa ada pengalaman yg x berapa best juga... Nak tahu apa ? Calculator fifa kena curi laaa... Benci + Geram btl !!! Tapi last2 fifa redha je... Nak buat mcm mana... Benda dah berlaku... Yg fifa mampu sekarang ni ialah berdoa supaya org yg buat tu supaya insaf je laa... Dah la time awal2 dkt matrik ni byk pakai duit... Calculator pula hilang... Aduhai... Sabar je la...

Saturday, May 16, 2009

Minggu Orientasi...

Minggu yg amat memenatkan !!! Letih lorh... Bayangkan... Tidur pukul 12.30 mlm n kena bgn pukul 3.00 pagi... Perghh... Time tu kepala mmg dah terlebih berat... Ngantuk sih !!! Muahaha... But fifa still hadapi minggu orientasi tu dgn happy... Ngee...

Nak tahu apa pengalaman fifa ? Hehehe... First day sampai dkt matrikulasi tu mcm biasa la... Daftar, tangkap gambar , kemas2 bilik n buat temuduga sikit dgn kwn2 sebilik... Hohoho...
Second day n seterusnya... Pagi2 fifa bgn n berkumpul, lps tu p surau n buat senaman pagi... After that, dgr taklimat n ada satu hari tu fifa kena mandi lumpur... Hohoho... Buat rawatan muka n badan secara percuma... Perghh... Lps tu mula la susah nak basuh baju... Kih4

N akhirnya semuanya dah pun berlalu... Seminggu dah berlalu sihh... N next week dah nak start kuliah... Teruja + Takut pun ada !!! Walauapapun... Doakan fifa k !

Thursday, May 7, 2009

Shopping.....

Hehehe... Hari ni fifa p shopping dgn parents... Maklumlah hari Isnin nnti dah kena p matrik so kenalah membeli-belah brg2 yg perlu dibawa...


Erm... Penat laaa... Mcm mana la ada org yg boleh ber"shopping" sampai berjam-jam... Kagum btl dgn diaorg... Hehehe...



Haa... Kalau nak tahu... Time fifa p shopping tu, fifa tercicir senarai brg yg fifa tulis dkt kertas kecil... So, apa lagi... Fifa pun tawaf la kejap tempat2 yg fifa lalu tadi... Huahuahua... ( Mcm2 ragam btl fifa ni kan ? ) Akhirnya setelah selesai tawaf fifa pun jumpa la kertas kecil yg tersadai di atas lantai... ( Ishyy... Siapa laa tuan empunya kertas tu yer... Hohoho... ) Lps tu dgn muka yg x bersalah fifa pun kutip la kertas tu... Hehehe...



Kesimpulannya... Fifa ni adalah seorg bdk yg baik sbb mengutip kertas yg ada di atas lantai... So, contohilah fifa ni ye... Huhuhu...

Tuesday, May 5, 2009

Tamat PLKN akhirnya...

Erm... Setelah hampir sebulan lebih fifa dkt kem PLKN akhirnya fifa keluar juga akhirnya... Kali ni fifa keluar utk selama-lamanya coz fifa dpt pelepasan awal... Nak tahu mcm mana ? Fifa dpt tawaran utk melanjutkan pelajaran... So, sbb tu fifa dpt keluar awal...


Tapi... Time nak berpisah dgn kawan2 tu, fifa sedih sgt2... Terutama sekali dgn kwn2 yg satu bilik dgn fifa... x sangka bila dah keluar PLKN ni byk yg fifa pelajari... Kalau dulu fifa x suka sgt duduk dkt kem PLKN tapi sekarang semuanya dah berubah... Sekarang, fifa dah semakin matang kot... Byk perkara n pengalaman yg fifa pelajari time dkt PLKN... Thx buat cikgu2 yg byk mencurahkan ilmu time fifa dkt sana... Hehehe... Luv u all n jasa kalian semua x kan fifa lupakan...

Friday, April 10, 2009

Temuduga=Penyelamat ???

Yea !!! Hurray !!! Happyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyynyerrrrrrrrrrrrrrrr !!!
Hurm... Setelah 3 minggu fifa terperangkap di kem PLKN akhirnya dpt juga fifa membebaskan diri buat seketika dari kem tu... x suka duduk dkt sana !!! x suka tau !!! Huhuhuhu...

Kalau nak tahu... Sbb ada temuduga la fifa dpt balik... Best !!! Tapi fifa cuma dapat duduk dekat rumah selama 3 hari jer... Tu yang x suka ni... Tapi fifa tetap bersyukur sbb sekurang-kurangnya fifa dapat juga balik rumah... Hehehehe... Fifa rinduuuuuuuuuu sgt dekat family fifa time dekat sana... Rindu sgt2 tau !!!

Erm... Akhir kata dari fifa....


Tolongggggggggggggggggggggggggg fifa x nak duduk dkt kem PLKN !!! x nak !!!

Monday, March 16, 2009

Kek...



Hehehe... Ni la kek hari jadi fifa thn ni... Simple je kan ? Perkataan "Seyum Selalu" tu mmg btl2 bererti buat fifa... Thx ibu coz selalu buat fifa happy... ngeee... =) Fifa janji yg fifa akn happy n senyum selalu... Sorry sbb asyik menangis hari tu... Fifa syg ibu n babah tau !!!






Kalau nak tahu... Hari jadi fifa sehari selepas result SPM diumumkan... Fifa ingatkan result fifa tu nnti akn menjadi hadiah yg paling bermakna buat fifa... Tapi... Nak buat mcm mana kan... Kita hanya merancang, Allah yg menentukan... Erm...





Haaa... Ni la kek yg telah dipotong... Jom... Apa kita tunggu lagi... Jom makan !!! Hehehe... Sedapp !!! Yummy2...

Friday, March 13, 2009

PLKN ?

Hurm... x sangka pula yg fifa dpt PLKN kumpulan 2... Coz sblm ni sepatutnya fifa dpt kumpulan 3... Adess !!! Kena pergi minggu depan pula tu... Oh Tidak !!! Hehehe... Kalau nak tahu... Sebenarnya fifa baru tahu fifa kena pergi PLKN hari semalam... Tu pun nasib baik kawan fifa bagitahu... Kalau x ? Nahas fifa... Ye laa... Fifa kan sibuk dkt KL... Mana laa fifa tahu... Walauapapun fifa nak ucapkan terima kasih yg teramat sgt dkt kawan2 fifa coz ambil BERAT ttg fifa... (Fifa ni x berat kan ? Hahaha... )

Nampaknya fifa kena buat preparation ni !!!


Kami wira wirawati negara, kami sahut cabaran bergerak seiringan... Lalala~~~ (Apa kena lagu ni dgn preparation ?)


Huhuhu... Tetiba teringat pula lagu PLKN... Nak dgr sampai habis ke ? Hahaha... Sorry laa coz skrg ni tgh malam, takut semua org terbangun bila dgr fifa nyanyi n takut nnti diaorg terharu pula... Hehehe...


Walauapapun... Doakan semoga semuanya berjalan dgn lancar time fifa dkt PLKN nnti ye... Takut+Teruja pula rasanya... Hehehe... Oh PLKN here i come !!! Wait for me !!!

Thursday, March 12, 2009

Kisah hari ini...

Mmm... Dah hampir 6 hari fifa x tulis apa2 kan... Sepanjang dkt KL, mcm2 yg terjadi... Tapi buat masa ni fifa x nak cerita pasal apa yg berlaku di sana lagi... Fifa nak cerita apa yg berlaku pada hari ni...

Mcm yg fifa bgtahu sblm ni... Fifa ni adalah penganggur terhormat yg sedang menunggu result SPM keluar... Hehehe... So, tgh hari tadi... Semuanya dah terjawab... Result dah keluar !!!


Bayangkan laa... Fifa bertolak dari KL pagi2 n lps je sampai ******* terus je p sekolah fifa...


Dkt sekolah...


Hurm... Bila dpt je result... Fifa terus nangis... Air mata x dpt nak dibendung, terus je mengalir... Non-stop tu !!! Sampai rumah pun still nangis2... x tahu la nak terangkan mcm mana perasaan fifa time tu... Sebak sgt2 !!! Fifa peluk ibu ngan ayah fifa... Parents fifa asyik bg kata semangat dkt fifa... Kata mereka result fifa ok... Tapi... Hati fifa ttp sedih... Bkn fifa x redha... Fifa redha dgn semua ketentuan ni... Cuma rasa agak terkilan dgn diri sendiri... Hurm...


Lps dah puas lpskan semua kesedihan fifa... Fifa agak cool sikit... Thx ibu n babah !!! Luv both of u very2 much !!!


Ptg tadi... Fifa skype dgn abang fifa... Bila chat dgn dia... Rasa agak lega la sikit... Nak tahu apa dia ckp ? Fifa kongsi sikit... (Sikit je tau... x boleh byk2... Hehehe...)


angah : ok la tu


angah : selagi bersyukur kira ok la tu


angah : kang Allah tarik balik kang


angah : baru insaf


angah : tu cuma kertas jer


angah : yg penting nanti future kita bukan atas kertas tu


angah : ader dlm hati+pengalaman


angah : kalau ader kertas tapi org benci=takberguna jugak


angah : so jgn la sedih2


angah : masuk university ader peluang lagi


angah : jauh lagi perjalanan


angah : kalau da mati baru tamat


angah : tak boleh patah balik


angah : hidup ni sekali jer bukan 100 kali


angah : so.... jgn sedih


Haa... Mcm tu la dia ckp... Sebenarnya byk lagi yg dia ckp... Tapi fifa bgtahu sikit2 kira ok la tu kan ? Hehehe...


So, fifa akn lalui hari2 yg mendtg dgn lbh tabah !!!


P/S : Angah !!! Walaupun fifa x dpt nak challenge result SPM angah... Tapi... Fifa x kan mengalah !!! Fifa akn buat yg terbaik dkt U nnti... Angah adalah mentor fifa n fifa syg angah sgt2 !!! Thx coz support fifa !!! Saaaaaaaaaaaaaaaaayang angah !!! Hehehe...

Thursday, March 5, 2009

Demam+Batuk=Klinik

Mmm... Lemahnye bdn fifa hari ni... Rasa mcm x bermaya je... Start batuk dari hari semalam... Tekak fifa punya la sakit !!! So, ibu fifa rendamkan nasi dlm air... Pagi tadi... Fifa pun minum la air tu... Entah apa rasanya pun x tau laa... Kalau nak tahu juga mcm mana rasa air tu... Try laa... Hehehe...

Sebenarnya fifa ni jenis yg x suka p klinik melainkan dah terlampau teruk or disbbkan terdesak... Muahaha... Fifa buat keputusan nak p klinik pun sbb hari esok fifa nak ke KL... Temankan akk fifa... Lama la juga fifa di sana... Lebih kurang 6 hari... Huhuhu... So, nak x nak... Kena la p jumpa doktor coz nnti melarat...


Ni pun baru lps mkn ubat... Eeeee... x cedap !!! Hahaha... Rasa mcm blur je... Ye laa... Mkn ubat batuk !!! Ok la... Fifa minta diri dulu...


Itu je cerita fifa buat hari ni... Daaa...


Zzzz...

Wednesday, March 4, 2009

Lalala~


1.What do the majority of people in your life call you?

Ia terbahagi+bergantung kepada situasi semasa... Hohoho...


2.Do you still talk to the person you were dating 6 months ago?


Dating ? Hahaha... Sorry coz fifa still single... Lalala~


3.What color is your phone?

x de rezeki utk memilikinya lagi... Nak tahu juga ke ? Mmm... Tepon rumah tu warnanya kelabu... Hahaha...


4.Who is the last male you hugged?

My dad laa... Saaaaaaaaaaaaaaayang babah !!!


5.Do you enjoy drama?

Kadang2 kot... Huhuhu...


6.Did you learn anything from the last BIG mistake you made?

Yes ofcourse !!! Erm... BIG sgt ke mistake tu ? Hohoho...


7.Do you have dimples when you smile?

Hahaha... x de pun... Ngeee... =D


8.Do you think someone is thinking about you right now?

Erm... Rasa mcm ada... (Perasan betul !!! Hahaha...)


9.What would you do if your best friend was moving away?

Ucapkan selamat tinggal ? n lps tu... Terus la berhubung dgn dia... Dunia kan dah maju... Muahaha...


10.If someone liked you right now, would you want them to tell you?

Erm... Hehehe... Entah laa... x tahu...


11.Do you kiss a lot of people today?

Cium pipi... Baru 2 org... Ibu dgn babah... Luv both of you !!!


12.Name one person that made you smile today?

Hahaha... x terkira ramainya...


13.What were you doing at 8 am this morning?

Sebagai pengganggur terhormat... Fifa melaksanakan tugas2 seperti suri rumah... Hehehe... Next !!!


14.Is anyone jealous of you?

Ada !!! Dzul zulkiflE... Dia dengki dgn pekerjaan fifa sebagai pengganggur terhormat n sebab tu dia bagi tag ni dkt fifa... Hahaha...


15.Would you consider yourself to be spoiled?

Erk ? x kira !!! fifa x nak jwb... Huhuhu...


16.Can you handle the truth?

I think so... Why ?


17.Have you ever liked somebody and never told them?

Erm... Never fall in love... Hahaha...


18.Would you move to another state or country to be with the one you love?

Depend...


19.Do you have a best friend that knows you inside and out?

Huahuahua...


20.Have you ever told someone you were single when you really werent?

Huh !!! Berapa kali fifa nak cakap... Fifa mmg single yg original !!! Adess...


21.Today did you hug the person you have feelings for?

Apa ? Siapa punya tag ni ? Siapa2 ? Nak kena dush ni !!!


22.Do you tend to rip the paper off water bottle?

Next question plsssssssss !!! Next !!!


23.Where is your number one person on your friends list?

Mmm... ???? Kena jwb juga ke ? x nak jawab !!! Hahaha...


24.Did you ever lose a best friend?

Rasanya ada... Dia pindah !!!


25.Are any of your friends taller than you?

Hahaha... Bab ni mmg suka !!! Love this question laa !!! Ahakz...


26.Are you good at hiding your feelings?

Kdg2 tu fifa mmg bagus dlm main sembunyi2 ni... Hahaha...


27.Do you wave when you see people you know?

Cuba bg salam sikit !!! Eh !!! Kalau non-muslim tu ye kot... Huhuhu...


28.Were you happy when you woke up this morning?

Happy !!! Happy sangat !!! Huh !!!


29.Do you hate being alone?

Tgk keadaan... Next !!! (Eh, dah habis soalan ke ? Muahaha... x perasan fifa...)


30.pass dis tag to:

Sesiapa saja yg belum buat... Hohoho...


Yea !!! Siap juga akhirnya... Happy !!!

Tuesday, March 3, 2009

Mulut Masin...

Mmm... Sebenarnya hari ni fifa x ada idea nak tulis apa... But tadi... Time ayah, Kak Long dgn fifa tgh borak2 pasal bila kemungkinan result SPM keluar, ayah fifa bgtahu entah2 result keluar rabu minggu depan... Lps tu Kak Long fifa pula kata nnti masin mulut ayah fifa tu...

Haaa... Time tu fifa teringat peristiwa yg berkaitan ttg mulut masin ni...


Cerita ni dah berlaku agak lama la juga...


Kisahnya bermula mcm ni... Pada suatu malam yg hening... Ketika suasana yg agak sunyi... Jeng3 !!! Huahuahua... Muncul la watak utama yg pertama... (Saja je nak buat saspen...)


Kak Long fifa pada mlm tu sedang asyik mengangkat-ngangkat tangan dia sambil memegang teponnya (Utk pengetahuan semua... Dia buat mcm tu bukan sbb nak buat iklan free pasal tepon n bukan sbb nak tayang dia punya tepon) Along !!! Angkat la tinggi2 sikit... Huhuhu...


Dlm Kak Long fifa tu asyik dgn gayanya tu... Tetiba ibu fifa pun tanya la Kak Long fifa tu... Dialognya lebih kurang mcm ni laa...


Ibu : Along buat apa tu ?


Along : Line x de la ibu... (sambil meneruskan rutinnya sebentar tadi...)


Ibu : Sudah2 la tu... Pencawang runtuh agaknya... Sebab tu x ada line !!!


Along : Erk ? Ada2 je ibu ni... (ttp meneruskan rutinnya iaitu excersice angkat2 tgn sambil memegang tepon... Sambil ketawa... Muahahaha)



So... Mlm tu pun berlalu begitu saja... Zzzzzz...



Keesokkan harinya... Time ibu, fifa n Kak Long sedang bermesyuarat... Hohoho... (Mesyuarat la konon !!!) Kak Long kata dkt ibu fifa...


Along : Ibu !!! masin betul mulut ibu tau !!!


Ibu : Knp along ckp mcm tu ?


Along : Smlm kan ibu kata pencawang runtuh !!! Pagi tadi, time along baca surat khabar along terbaca yg pencawang runtuh dkt ****** ******... Patut la line x de !!! Hahaha...



Fifa ngan ibu fifa pun gelak laa... Yg peliknya... Mcm mana la ibu fifa boleh terfikir yg pencawang tu boleh runtuh ? Ermm... Semuanya masih blur... Muahaha... Yg penting !!! Fifa syg family fifa n my mom very2 much !!!


Tamat.... Sekian terima kasih... Hahaha...

Monday, March 2, 2009

Tag Again ?? Hahaha...

1. Post 1 gambar yg penah anda drive?

(Fifa sebenarnya musykil dgn diri fifa... Basikal ni kita drive ke ? Hahaha... x kira !!! nak letak juga !!!)

2. Berapa kelajuan yg pernah anda pandu?

Hehehe... Secret !!! Mmm... Lagipun... Sorry laa coz basikal tu x de pula bacaan kelajuan utk menunjukkan paras n tahap kelajuan fifa mengayuh basikal !!! Lalala~

3. Kenapa bawak laju2?

Knp ? Knp ? Katakan laaaa... Saja !!! Actually, time tu tgh lumba basikal dgn adik !!! Mesti la fifa bawa laju2 coz nnti kalah !!! Hohoho... (Time tu fifa still kanak2 ribena lagi tau...)

4. Pernah kena saman?

Sebagai pemandu (sebenarnya penunggang basikal) yg berhemah n berdedikasi... Mana pernah kena saman !!! Lagipun... Bawa basikal mana kena saman !!! Hahaha... Kesimpulannya... Bawa la basikal utk kebaikan... Huahuahua... Ditambah lagi dpt berexcersice !!!

5. Tag to?

Jeng3 !!!


>Key (Hahaha... Kak Key !!! Cepat buat !!! Muahahaha)
>Dzulfikri zulkifle (Haa... Kamu ni kan byk idea !!! Nak jual kucing fifa ye ? Hahaha...)
>Merahitujambu (Hohoho...)



Fifa telah ditagkan oleh : f_24434

P/S : sorry coz lambat menyelesaikan hutang tag kamu !!! Hehehe...

Sekian... Lalala~ Happynye !!!