Friday, December 17, 2010

berzaman...

dgn nama allah yg maha pemurah lagi maha penyayang..

ok.. rasanya da lama yg teramat2 sgt2 fifah x update blog an.. hehehe.. bz! ok2.. straight to the point~~ kemana fifah menghilang? new blog? oh tidak2.. fifah tenggelam dgn kesibukkan study dan juga dgn kisah kehidupan fifah sendiri.. hehehe.. now, new fifah ok.. no fifa2.. or fifa world cup.. oh tlg la~~ bola2 ni fifah fail! sumpah x tipu.. ngee.. :D

ckp pasal study.. mesti ada yg nk tanya... "sibuk sgt ke study tu sampai tenggelam?".. hehehe.. oh tidak2~~ bukan tenggelam.. tertimbus dan tertanam terus~~ btl! sumpah fifah x tipu.. fifah bukan yg jenis super duper cerdik ni.. just normal je.. tiba2 bila masuk alam matrikulasi 1 tahun.. rasa mcm nk tercekik fifah.. x cukup masa.. masa pack sgt2! fifah da la x berapa nk cepat tangkap apa yg diajar.. erm.. rugi time tu x bawa alat penangkap or jaring byk2 an.. ngee~~

masa mematang an kita.. ke kita yg mematang an masa? hahaha.. dan2 je.. xde maknanye~~
erm.. dlm nk dkt 2 thn fifah menyepi ni.. fifah byk belajar.. belajar erti utk mempertahan an diri.. belajar utk meluah an apa yg terpendam.. dan belajar utk tegas! so? AWAK! yg tgh senyum2 tu! DUDUK! hahaha.. tetiba je an? saja je buat uji kaji mlm2 ni.. hehehe..

jadi.. utk sesi suai kenal ni.. ni yg fifah nk cerita.. jap lagi continue yg lain.. kang tetiba je muncul ada juga yg trauma.. jgn2~~ hehehe.. :)

Saturday, May 23, 2009

First week p kuliah...

Hehehe... Akhirnya, fifa tahu juga pengalaman ddk dlm bilik kuliah... Mcm2 yg dipelajari sihh... Bukan dari lecture je tp dari student tu sendiri... Muahaha... Pelik2 n mcm2 perangai yg fifa jumpa dkt matrik ni... Ni la kehidupan kan ?


Erm... Kalau nak tahu... Time dlm bilik kuliah tu, mcm2 bunyi kita boleh dengar... Bunyi dari suara lecture tu memang la wajib... Tapi... Byk diiringi dgn bunyi2 lain.... Misalnya ? Hehehe... Bunyi calculator jatuh... Bunyi buku2 jatuh... Bunyi org sedawa pun ada tau !!! Hohoho...


N dlm happy2 p kuliah ni... Fifa ada pengalaman yg x berapa best juga... Nak tahu apa ? Calculator fifa kena curi laaa... Benci + Geram btl !!! Tapi last2 fifa redha je... Nak buat mcm mana... Benda dah berlaku... Yg fifa mampu sekarang ni ialah berdoa supaya org yg buat tu supaya insaf je laa... Dah la time awal2 dkt matrik ni byk pakai duit... Calculator pula hilang... Aduhai... Sabar je la...

Saturday, May 16, 2009

Minggu Orientasi...

Minggu yg amat memenatkan !!! Letih lorh... Bayangkan... Tidur pukul 12.30 mlm n kena bgn pukul 3.00 pagi... Perghh... Time tu kepala mmg dah terlebih berat... Ngantuk sih !!! Muahaha... But fifa still hadapi minggu orientasi tu dgn happy... Ngee...

Nak tahu apa pengalaman fifa ? Hehehe... First day sampai dkt matrikulasi tu mcm biasa la... Daftar, tangkap gambar , kemas2 bilik n buat temuduga sikit dgn kwn2 sebilik... Hohoho...
Second day n seterusnya... Pagi2 fifa bgn n berkumpul, lps tu p surau n buat senaman pagi... After that, dgr taklimat n ada satu hari tu fifa kena mandi lumpur... Hohoho... Buat rawatan muka n badan secara percuma... Perghh... Lps tu mula la susah nak basuh baju... Kih4

N akhirnya semuanya dah pun berlalu... Seminggu dah berlalu sihh... N next week dah nak start kuliah... Teruja + Takut pun ada !!! Walauapapun... Doakan fifa k !

Thursday, May 7, 2009

Shopping.....

Hehehe... Hari ni fifa p shopping dgn parents... Maklumlah hari Isnin nnti dah kena p matrik so kenalah membeli-belah brg2 yg perlu dibawa...


Erm... Penat laaa... Mcm mana la ada org yg boleh ber"shopping" sampai berjam-jam... Kagum btl dgn diaorg... Hehehe...



Haa... Kalau nak tahu... Time fifa p shopping tu, fifa tercicir senarai brg yg fifa tulis dkt kertas kecil... So, apa lagi... Fifa pun tawaf la kejap tempat2 yg fifa lalu tadi... Huahuahua... ( Mcm2 ragam btl fifa ni kan ? ) Akhirnya setelah selesai tawaf fifa pun jumpa la kertas kecil yg tersadai di atas lantai... ( Ishyy... Siapa laa tuan empunya kertas tu yer... Hohoho... ) Lps tu dgn muka yg x bersalah fifa pun kutip la kertas tu... Hehehe...



Kesimpulannya... Fifa ni adalah seorg bdk yg baik sbb mengutip kertas yg ada di atas lantai... So, contohilah fifa ni ye... Huhuhu...

Tuesday, May 5, 2009

Tamat PLKN akhirnya...

Erm... Setelah hampir sebulan lebih fifa dkt kem PLKN akhirnya fifa keluar juga akhirnya... Kali ni fifa keluar utk selama-lamanya coz fifa dpt pelepasan awal... Nak tahu mcm mana ? Fifa dpt tawaran utk melanjutkan pelajaran... So, sbb tu fifa dpt keluar awal...


Tapi... Time nak berpisah dgn kawan2 tu, fifa sedih sgt2... Terutama sekali dgn kwn2 yg satu bilik dgn fifa... x sangka bila dah keluar PLKN ni byk yg fifa pelajari... Kalau dulu fifa x suka sgt duduk dkt kem PLKN tapi sekarang semuanya dah berubah... Sekarang, fifa dah semakin matang kot... Byk perkara n pengalaman yg fifa pelajari time dkt PLKN... Thx buat cikgu2 yg byk mencurahkan ilmu time fifa dkt sana... Hehehe... Luv u all n jasa kalian semua x kan fifa lupakan...

Friday, April 10, 2009

Temuduga=Penyelamat ???

Yea !!! Hurray !!! Happyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyynyerrrrrrrrrrrrrrrr !!!
Hurm... Setelah 3 minggu fifa terperangkap di kem PLKN akhirnya dpt juga fifa membebaskan diri buat seketika dari kem tu... x suka duduk dkt sana !!! x suka tau !!! Huhuhuhu...

Kalau nak tahu... Sbb ada temuduga la fifa dpt balik... Best !!! Tapi fifa cuma dapat duduk dekat rumah selama 3 hari jer... Tu yang x suka ni... Tapi fifa tetap bersyukur sbb sekurang-kurangnya fifa dapat juga balik rumah... Hehehehe... Fifa rinduuuuuuuuuu sgt dekat family fifa time dekat sana... Rindu sgt2 tau !!!

Erm... Akhir kata dari fifa....


Tolongggggggggggggggggggggggggg fifa x nak duduk dkt kem PLKN !!! x nak !!!

Monday, March 16, 2009

Kek...



Hehehe... Ni la kek hari jadi fifa thn ni... Simple je kan ? Perkataan "Seyum Selalu" tu mmg btl2 bererti buat fifa... Thx ibu coz selalu buat fifa happy... ngeee... =) Fifa janji yg fifa akn happy n senyum selalu... Sorry sbb asyik menangis hari tu... Fifa syg ibu n babah tau !!!






Kalau nak tahu... Hari jadi fifa sehari selepas result SPM diumumkan... Fifa ingatkan result fifa tu nnti akn menjadi hadiah yg paling bermakna buat fifa... Tapi... Nak buat mcm mana kan... Kita hanya merancang, Allah yg menentukan... Erm...





Haaa... Ni la kek yg telah dipotong... Jom... Apa kita tunggu lagi... Jom makan !!! Hehehe... Sedapp !!! Yummy2...