Thursday, March 12, 2009

Kisah hari ini...

Mmm... Dah hampir 6 hari fifa x tulis apa2 kan... Sepanjang dkt KL, mcm2 yg terjadi... Tapi buat masa ni fifa x nak cerita pasal apa yg berlaku di sana lagi... Fifa nak cerita apa yg berlaku pada hari ni...

Mcm yg fifa bgtahu sblm ni... Fifa ni adalah penganggur terhormat yg sedang menunggu result SPM keluar... Hehehe... So, tgh hari tadi... Semuanya dah terjawab... Result dah keluar !!!


Bayangkan laa... Fifa bertolak dari KL pagi2 n lps je sampai ******* terus je p sekolah fifa...


Dkt sekolah...


Hurm... Bila dpt je result... Fifa terus nangis... Air mata x dpt nak dibendung, terus je mengalir... Non-stop tu !!! Sampai rumah pun still nangis2... x tahu la nak terangkan mcm mana perasaan fifa time tu... Sebak sgt2 !!! Fifa peluk ibu ngan ayah fifa... Parents fifa asyik bg kata semangat dkt fifa... Kata mereka result fifa ok... Tapi... Hati fifa ttp sedih... Bkn fifa x redha... Fifa redha dgn semua ketentuan ni... Cuma rasa agak terkilan dgn diri sendiri... Hurm...


Lps dah puas lpskan semua kesedihan fifa... Fifa agak cool sikit... Thx ibu n babah !!! Luv both of u very2 much !!!


Ptg tadi... Fifa skype dgn abang fifa... Bila chat dgn dia... Rasa agak lega la sikit... Nak tahu apa dia ckp ? Fifa kongsi sikit... (Sikit je tau... x boleh byk2... Hehehe...)


angah : ok la tu


angah : selagi bersyukur kira ok la tu


angah : kang Allah tarik balik kang


angah : baru insaf


angah : tu cuma kertas jer


angah : yg penting nanti future kita bukan atas kertas tu


angah : ader dlm hati+pengalaman


angah : kalau ader kertas tapi org benci=takberguna jugak


angah : so jgn la sedih2


angah : masuk university ader peluang lagi


angah : jauh lagi perjalanan


angah : kalau da mati baru tamat


angah : tak boleh patah balik


angah : hidup ni sekali jer bukan 100 kali


angah : so.... jgn sedih


Haa... Mcm tu la dia ckp... Sebenarnya byk lagi yg dia ckp... Tapi fifa bgtahu sikit2 kira ok la tu kan ? Hehehe...


So, fifa akn lalui hari2 yg mendtg dgn lbh tabah !!!


P/S : Angah !!! Walaupun fifa x dpt nak challenge result SPM angah... Tapi... Fifa x kan mengalah !!! Fifa akn buat yg terbaik dkt U nnti... Angah adalah mentor fifa n fifa syg angah sgt2 !!! Thx coz support fifa !!! Saaaaaaaaaaaaaaaaayang angah !!! Hehehe...

10 comments:

  1. ooo... kisah sedih ler nie...

    betul kata angah fifa tue... aku sendiri pun bukannya pandai sgt spm... tapi last dapat gak masuk kolej amik dip.... kiranya yg penting, usaha dan minat untuk belajar tue ada... nabi kata kita kena tuntut ilmu sampai liang lahad.. jgn sesekali putus asa.. ok?? =)

    ReplyDelete
  2. hoho,cite ah result tuh bape? :D
    n nape sume abg fifa je yg tules lam skype tuh,die chat sengsowunk ke..hoho..

    ReplyDelete
  3. To AHMADSUFI6177

    > Mmm... ok !! Thx... Fifa x kan putus asa !!!


    To Dzulkifri zulkiflE

    > Hehehe... Mana boleh bgtahu... Bahaya !!! Huhuhu... Ada2 je kamu ni !!! Abg fifa tu mana ada ckp sorang2... Time tu dia tgh nak bg nasihat... So, fifa diam je laa... Lagipun... Org tgh sedih... Mana ada apa2 nak tulis... Kalau ada pun cuma... "mmm..." x pun... "entah laa"... Hahaha...

    ReplyDelete
  4. congrats laaa...
    xtau reslt berapa tp mst ook kn..
    hidup msti diteruskn k..
    adik akak pon tgh murung cz xdpt straight A..
    ari nie kne bwk die jln2..
    nk join???

    ReplyDelete
  5. kte dh cuba yg terbaik..takat tu jee yg termampu..moga berjaya di masa hadapan..

    ReplyDelete
  6. To niEna laNiy

    > Mmm... Ni pun dah ok sikit... Hehehe... x pe laa... Walaupapapun thx ye... Ngeee... =)

    To merahitujambu

    >Terima kasih akk... ^-^

    ReplyDelete
  7. teruskan berjuang akak... pejalanan akak masih jauh.... tidak semestinya orang yang dapat All A1 tu berjaya. dalam hidupnya.... kebanyakan dari mereka lupa diri... jadi usaha tangga kejayaan dari adk mu azrie_avx08@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. hehehe...
    thx ye adik...
    insyaallah akk akn buat yg terbaik pd masa akn dtg...

    ReplyDelete
  9. amin......... adk pun berharap semoga adk berjaya dalam SPM nanti..... akak bila dah masuk u nanti jangan lah lupa kan adk ini... adk dah tiada siapa lagi yang faham diri adk ni.... jadi akak doakan adk berjaya..... selamat tinggal akak

    ReplyDelete
  10. insyaallah.. akk x kan lupakan adik...
    dan akk akn sentiasa doakan semoga adik sihat, happy n success selalu..

    ReplyDelete