Tuesday, March 3, 2009

Mulut Masin...

Mmm... Sebenarnya hari ni fifa x ada idea nak tulis apa... But tadi... Time ayah, Kak Long dgn fifa tgh borak2 pasal bila kemungkinan result SPM keluar, ayah fifa bgtahu entah2 result keluar rabu minggu depan... Lps tu Kak Long fifa pula kata nnti masin mulut ayah fifa tu...

Haaa... Time tu fifa teringat peristiwa yg berkaitan ttg mulut masin ni...


Cerita ni dah berlaku agak lama la juga...


Kisahnya bermula mcm ni... Pada suatu malam yg hening... Ketika suasana yg agak sunyi... Jeng3 !!! Huahuahua... Muncul la watak utama yg pertama... (Saja je nak buat saspen...)


Kak Long fifa pada mlm tu sedang asyik mengangkat-ngangkat tangan dia sambil memegang teponnya (Utk pengetahuan semua... Dia buat mcm tu bukan sbb nak buat iklan free pasal tepon n bukan sbb nak tayang dia punya tepon) Along !!! Angkat la tinggi2 sikit... Huhuhu...


Dlm Kak Long fifa tu asyik dgn gayanya tu... Tetiba ibu fifa pun tanya la Kak Long fifa tu... Dialognya lebih kurang mcm ni laa...


Ibu : Along buat apa tu ?


Along : Line x de la ibu... (sambil meneruskan rutinnya sebentar tadi...)


Ibu : Sudah2 la tu... Pencawang runtuh agaknya... Sebab tu x ada line !!!


Along : Erk ? Ada2 je ibu ni... (ttp meneruskan rutinnya iaitu excersice angkat2 tgn sambil memegang tepon... Sambil ketawa... Muahahaha)



So... Mlm tu pun berlalu begitu saja... Zzzzzz...



Keesokkan harinya... Time ibu, fifa n Kak Long sedang bermesyuarat... Hohoho... (Mesyuarat la konon !!!) Kak Long kata dkt ibu fifa...


Along : Ibu !!! masin betul mulut ibu tau !!!


Ibu : Knp along ckp mcm tu ?


Along : Smlm kan ibu kata pencawang runtuh !!! Pagi tadi, time along baca surat khabar along terbaca yg pencawang runtuh dkt ****** ******... Patut la line x de !!! Hahaha...



Fifa ngan ibu fifa pun gelak laa... Yg peliknya... Mcm mana la ibu fifa boleh terfikir yg pencawang tu boleh runtuh ? Ermm... Semuanya masih blur... Muahaha... Yg penting !!! Fifa syg family fifa n my mom very2 much !!!


Tamat.... Sekian terima kasih... Hahaha...

6 comments:

  1. haha...
    mmg msin toi yee mulut ibu fa..
    kne jdkn sifu nie..
    heheee

    ReplyDelete
  2. Hahaha...
    Tau x pe...
    Bukan time tu je...
    Byk la kejadiannye...
    Muahaha...
    Nnti fifa bgtahu dkt ibu fifa utk ambil akk sbg anak muridnya...
    Lalala~

    ReplyDelete
  3. hoho,tambah gule sket konfem da x masin da..huhu

    ReplyDelete
  4. Waa..
    Cadangan yg bagus !!!
    Hehehe..

    ReplyDelete
  5. dah tau mulut mak kau masin.. cepat2 la suruh dia doakan kau.. dapat result yg power... dapat rezeki yg murah dan dapat suami yg baik... kan??

    ReplyDelete
  6. Hehehe...
    Mmg dah suruh pun ibu fifa doakan...
    Amin !!! ^-^

    ReplyDelete