Sunday, February 22, 2009

Perasaan cinta itu satu penyiksaan ?

Topik hari ni yg fifa nak kongsi bersama-sama kalian ialah pasal perasaan cinta. Erm... Btl ke perasaan cinta itu satu penyiksaan ? Knp fifa kata mcm tu ? Sebabnya... baru2 ni fifa ada jumpa dgn kwn fifa n dia kelihatan sungguh sedih... Bila ditanya... Dia kata... dia masih lagi menyintai bekas gf dia yg pernah mengkhianati cinta mereka... Kata kwn fifa... dia dah cuba beberapa kali utk melupakan bekas gf dia tu, tapi... perasaan cinta tu masih lagi menebal... Walaupun hati dia benar2 terluka dgn sikap bekas gf dia tu dulu... Tapi... katanya perasaan cinta tu sukar utk dihapuskan...

Kesian dia kan ? Entah la... Time tu, fifa tiba2 terfikir yg perasaan cinta ni hadir tanpa kita minta atau duga n perasaan cinta juga sukar utk dinafikan atau disisihkan dlm kehidupan kita !!!

Erm... siapa sangka yg insan yg byk mengubah diri kita menjadi lebih baik turut menjadi insan yg memusnahkan hati n perasaan kita... Fifa akui yg kwn fifa tu byk berubah menjadi lebih baik bila bercinta dgn bekas gf dia tu dulu n fifa amat2 berterima kasih dgn bekas gf kwn fifa tu... Tapi... x sangka yg dia akn khianati cinta kwn fifa tu...

Mmm.. Tapi apa yg fifa boleh katakan... setiap org pasti pernah melakukan kesilapan... n maybe bekas gf kwn fifa tu pun telah melakukan kesilapan... Kita x boleh nak nilai org sesuka hati kan ?


Maybe bekas gf kwn fifa tu ada sebabnya yg tersendiri kot... Entah laa... Fifa sendiri pun x pasti sgt coz fifa bukannya pandai sgt pun dlm bab2 bercinta ni... Hehehe...


But fifa harap... kwn fifa tu akn pulih dr luka n dpt happy semula...

Kalau nak tahu, my lovely brother say... "If u LOST ur LOVE to WORLD it just NOTHING but if u LOST ur LOVE for ALLAH u LOST EVERYTHING"...
Jika direnung-renung apa yg abg fifa katakan tu, mmg betul kan ? Kita masih boleh hidup tanpa cinta manusia tapi adakah kita masih mampu utk terus hidup tanpa CINTA Allah ?...

No comments:

Post a Comment