Saturday, February 28, 2009

Jalan2 Meninjau U...

Haaa... Hari ni, fifa, ibu n ayah fifa p ke Karnival Pengajian Tinggi Negara 2009 yg bertempat di U** tau... Hehehe... Time dkt sana... Byk bebenar U2 yg ada di Malaysia ni yg turut terlibat utk Karnival tu... So, fifa n ibu fifa pun memulakan operasi... Operasi menyelidik n meninjau-ninjau laa... Huhuhu... (Ayah fifa x join ibu fifa n fifa... coz ayah fifa nak meninjau sorang2 je...)

So, dalam operasi tu... Mcm2 soalan yg diajukan... Utk pengetahuan kalian semua... ibu fifa laa yg banyak bertanya !!! Fifa ni sebagai seorg anak yg baik (Perasan betul !!! Huahuahua ) cuma mendengar n menjadi pemerhati yg tegar je... Hehehe...


Mmm... Time Karnival tu, tgn fifa n tgn ibu fifa dipenuhi dgn beg2 mini yg diberikan oleh setiap U yg kami berdua kunjungi... Fuhh !!! Penat tau !!! Ke hulu ke hilir, lps satu beg satu beg... Mcm bershopping pula rasanya... Hahaha...


Dalam tgh meninjau-ninjau tu... Tetiba ibu fifa terpandang Universiti Malaysia Sabah... n ibu fifa terus cakap dkt fifa... "x nak try ke ?" ... Adesss... Fifa terus ketawa... Ada ke patut suruh fifa try ?
Punya la jauh U tu... Kalau fifa try mesti setahun sekali baru boleh balik... Huh !!! Lagipun fifa tahu yg U tu x ada course yg fifa nak... So, dgn comformnye fifa terus cakap... "x !!!" ... Hahaha...

Selepas beberapa jam baru laa fifa n ibu fifa puas mengembara dalam dewan tu... Sebenarnya ada juga beberapa U yg tercicir... Tapi sebab masa x mengizinkan so, fifa, ibu n ayah fifa pun keluar la dari dewan tu...


Lps je keluar dari dewan tu... Kami semua x nak balik lagi coz nak melawat abg fifa yg sememangnya belajar di U tersebut... Time tu ibu fifa cuba telefon abg fifa, tapi x dapat !!! (Biasa laa... Abg fifa ni mmg yg jenis special edision punya !!! Susah bebenar nak tepon dia ni !!! )


Tapi ayah fifa x mengalah tau !!! Ayah fifa tetap nak jumpa abg fifa... Ayah fifa kata... Kalau dpt tengok kereta dia pun jadi laa... So, fifa, ibu n ayah fifa pun ke asrama abg fifa... Sampai je dkt kawasan kediaman utk siswa tu ayah fifa berhentikan kereta n tanya+minta kebenaran dkt pak guarde yg ada dkt situ... Maka... Fifa pun jumpa la abg fifa tu... Lps borak2 kejap n lps salam abg fifa... Kami pun beredar...

P/S : Rindu tau dkt angah !!! Study elok2 k !!!



Sekian...

2 comments:

  1. ini la keje2 penganggur sambilan zaman skunk an,merayap je kje...heheh..

    ReplyDelete
  2. Hahaha..
    dengki la tu !!!
    biasa la..
    kata pengganggur terhormat...
    lalala~

    ReplyDelete